LÜTFÜ, Özge Akdeniz, Ufuk Aydın, Emre Tura

LÜTFÜ, Özge Akdeniz, Ufuk Aydın, Emre Tura

LÜTFÜ, Özge Akdeniz, Ufuk Aydın, Emre Tura

Lütfullah Genç (d.1994 ) 2018 yılında Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik ve Cam Bölümü’nden fakülte birincisi olarak mezun oldu. Lütfullah Genç, çalışmalarında sınıf, nesne ve bellek kavramlarına yoğunlaşır. Günlük hayatta kullanılan nesnelere farklı bakış açılarıyla yaklaşıp, olduğundan daha geniş bir açıyla sunarak, seyirciye yeni alanlar açmayı hedefler. Nesnenin hafızasına ve malzemenin işlevsel boyutunun ötesinde kullanım alanlarına dikkat çeker.

Özge Akdeniz (b.1997) Marmara Üniversitesi GSF, Resim Bölümünden 2019 senesinde mezun olmuştur. 2022’de başladığı Mimar Sinan Üniversitesi GSF, Sosyoloji Bölümünde yüksek lisans eğitimine devam etmektedir. Çalışmalarında, ele aldığı konuyu çözümlemek için, zihnin anlam oluşturma süreciyle ilgilenip; algılamanın, tanımlamanın ve ilişkilenme biçimlerinin dönüşüm olanaklarını araştırmaktadır. İmgeyle kurduğu diyaloğa göre üretim mecrasını belirlemekle beraber, ağırlıklı olarak resim yapmaktadır. Üretim sürecine, kendi pratiğinin yanı sıra; sosyoloji, edebiyat ve sinema disiplinleri eşlik etmektedir.

Ufuk Aydın  (b. 1993)  2023 yılında  Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Heykel Ana Sanat Dalı Yüksek Lisans ve 2020 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Heykel Bölümü Lisans mezun olmuştur. Ufuk Aydıneserlerinde süreç kavramını ele almakta ve süreci düşünce aşamasından nihai sunum noktasına kadar, yaşamın o andaki formuna entegre etmeyi tercih etmektedir.  Sanatçının çalışmaları, gündelik hayatta karşılaştığı nesnelerin barındırdığı imgeler üzerinden bir araya gelmektedir. Kimi zaman bir tüketim mamulü, kimi zaman bir kent mimarisinin bir parçasını farklı formlarda yansıtır. Heykelin denge, boşluk/doluluk, hareket, ritim, ışık/gölge , çizgi, yüzey ve yapının bir arada oluşu gibi konuları araştırır. Malzeme olarak son zamanlarda metal, beton gibi günümüzde aşina olduğumuz endüstriyel malzemeler kullanmaktadır. Üretimine dair hiçbir malzemeye bağlı kalmayarak, her malzemenin kendisine sesleniş biçimini izleyerek hareket eder.

Emre Tura  (d. 1990) Marmara Universitesi’nden mezun olmuştur. Emre Tura çalışmalarında insanı, onun büyük yalnızlığını yapılar arasındaki tek bir insanın organik yapısı ile dile getirir. Detaylardan arınmış mekanlar, zamansızlık ve sonsuzluk gibi kavramları çağrıştırır. Böylece daimi bir oluş halini göstermektedir. İzleyiciyi uzak bir evrene davet eder. En aza indirgenmiş biçimler , sıfır noktasından bakabilmeyi olanaklaştırır ve izleyicinin yeni anlamlar üretmesini sağlar.